Søk på haraldsvik.no
Søk på nettDet er mange typer moderne tamkaniner. De blir enten brukt som nyttedyr eller kjæledyr. Det finnes to norske raser: Trønderkanin og Hvit Landkanin. Hos oss finner du Trønderkanin.

Trønderkanin går under betegnelsen 'Store Raser' og har en vekt fra ca. 4-4,5 kg. og oppover. Den har vanlig kroppsform, mørkebrune øyne   har meget fin pels med lange dekkhår. Fargen skal være glinsende sort med jevnt fordelte hvite stikkelhår, som også skal være hvite i hele sin lengde, og ikke grupperende. Bunnfarven er blågrå.

Trønderkanin er en utrydningstruet kaninrase, og er svært sjelden. Den blev avlet frem her i Trøndelag i 1916 – 1918. Under 2. verdenskrig var det matmangel her i landet, og kaninavl var vanlig. Etter 1945 har interessen for denne rasen vært ganske liten. Nå har den tatt seg noe opp igjen, med god hjelp fra oppdrettere som synes at denne særnorske rasen er viktig holde fast ved. Både til kos og til mat.

Når ungene er 10 dager gamle, har de dobla fødselsvekten, fått pels og de kan åpne øynene. Kaninmelken er så kraftig, at ungene trenger bare et måltid om dagen. Når kaninen er fornøyd, kan en høre at den gir fra seg lyder som ligner mest på knirking.

Vi selger kaninunger ved 6-8 ukers alder - kaninunger til salgs på .

 
       
Egen hjemmeside? ©2005  Øyvind Haraldsvik